Blog

Den dejlige fornemmelse af at sætte et flueben!

close up pencil checking on Handwritten to do list plan in the small note book

Jeg glemte min datter i bilen den anden dag.

Pige i autostol

Mit barn er bange! Hvad gør jeg?

baby-teddy-bear-cute-39369

Skal jeg gå til psykolog??

ml_3_6-1

Maikenlund.dk – året rundt

Dette er et levende skriv om mit liv som selvstændig psykolog og som mor til vores 4 børn og som kone til min mand og som kvinde i 40érne.

Det er lidt som en dagbog eller et on-going blogindlæg om, hvad der rør sig i mit liv.

Følge gerne med på facebook, hvor det hele spiller sig ud, og du kan få det nyeste med.

https://www.facebook.com/maikenlund.dk/

3/11 2017

Min datter tør ikke komme i skole alene.

Min mor er syg af uhelbredelig kræft.

Min nabo døde sidste år i et trafikuheld.

Jeg er lige blevet fyret fra mit job gennem mange år.

Min veninde fik et handikappet barn i sidste uge.

 

Dette er fortællinger fra folk, jeg møder hver dag. Fortællinger fra folk om livet, der leves rundt omkring i de små huse. Hos helt almindelige familier som dig og mig.

Jeg hører dem både i klinikken, fra mennesker som søger efter hjælp til at finde deres vej igennem livets udfordringer. Og jeg hører det i min egen hverdag fra mine venner og bekendte.

Og for tiden er jeg meget optaget af, hvad det er disse oplevelser gør ved os. Hvordan vi reagerer på dem. Hvordan jeg selv reagerer på de frygtelige oplevelser, vi alle gerne var foruden.

Jeg mærker, at det sætter nogle tanker i gang hos de fleste. Tanker om uretfærdighed og magtesløs. Og følelser af tristhed og modløshed.

Mange begynder at snakke om, at vi skal også huske at leve, mens vi er her. Vi ved aldrig, hvornår det er slut.

Lev, lev, lev for hulan!

Det kan helt give en fornemmelse af stress over at skulle nå alt muligt. Og nå det lige nu og her, mens vi er åhh så nærværende.  Jeg tror, det handler om et forsøg på at stoppe tiden, fordi vi ikke føler, vi kan følge med. Med børn i nærheden kender jeg alt for godt til tiden, der fræser der ud af. Og børnene der dagen efter, jeg har puttet dem til at sove trygt i den lille seng med bamsen i favnen, står op som teenager med meninger og løsrivelser og helt andre planer, end det jeg lige stod med.

Jeg forsøger også at stoppe tiden.

Hos os har vi snakket meget om, hvordan vi kan få mest muligt ud af det her liv, vi nu engang har fået tildelt. Hvordan vi kan nå at opleve alt det vi gerne vil. Men det er svært. For hvad er det egentligt, vi gerne vil? Og vil vi det samme, min mand og jeg? Og hvad med vores børn? Hvad vil de gerne?

Nogle vælger at tage ud på en rejse i verden. Andre sælger hus og flytter på landet og hjemmeskoler deres børn. Andre igen tager springet og flytter til udlandet, hvor de slår sig ned for nogle år.

Hos os har vi besluttet, at blive hvor vi er og sætte et nærværende fokus på dagligdagen.

Livet leves som sagt lige nu og her.

Vi gør os overvejelser om, hvad der giver det bedste hverdag. At fokuserer på lige nu og her. Hvad kan vi ændre på for at få mere tid sammen. Og mere tid til os alle 6 hver for sig. For enetid er også en prioritet for os alle.

Hvordan kan vi skabe ro til at der er tid til et spil uno med ungerne eller tage med ud og se deres håndboldkamp. Og plads til, at min mand og jeg kan tage på nye oplevelser og være væk i ulvetimen. Og komme hjem beriget med ny viden eller en optanket energi-konto.

I vores familie er vi så heldige, at vi ikke har været udsat for de helt store skælsættende og livsændrende oplevelser. Det kan man faktisk godt gå hen og blive lidt doven og useriøs af. Så vi har meget bevidst besluttet os for at lade som om, vi havde oplevet noget, der har givet os det såkaldte wake-up call til at finde ud af, hvad vi ønsker dette liv skal gå ud på. Hvad der er vores sandhed, i at leve livet, mens det er her.

Hvad gør du for at leve livet, mens det er er?

“Kys det nu, det satans liv
grib det, fang det før det er forbi”
(Steffen Brandt)

https://www.youtube.com/watch?v=EB2cw368Ic8

 

27/10 2017

Det er ok.

Det er helt ok. Bare tag det roligt, for det er helt ok.

(Pause).

Sådan kan man godt have det engang i mellem.

(pause)

Jeg kan godt se, du ikke har det så godt lige nu.

(Pause).

Jeg vil gerne være her sammen med dig, mens det står på.

 

Sådan kan en dialog lyde med et barn, der bliver bange.

Børn bliver bange for mange forskellige ting. Ens for alle situationerne er, at barnet mærker en utryghed, uvished og bliver bange for det nye og ukendte. Barnet er måske ikke vant til at håndtere følelsen angst alene eller har nogle uheldige erfaringer med sig omkring det at blive bange. Og der har barnet brug for nogle voksne, som kan vise barnet, at det er ok at være bange. Det er ok. Det sker der ikke noget ved. Det er ikke en behagelig følelse, men den går over igen. Det gør alle følelser.

Vi mennesker er så heldige, at vi alle er skabt til at kunne registrere både behagelige og ubehagelige oplevelser. Det er ikke muligt kun at opleve den ene slags. De to eksisterer i kraft af hinanden. Og spejler sig op af hinanden.

Det er ikke muligt kun at opleve positive behagelige ting. Det vil ende i en lang kæde af undgåelsesadfærd. Så hver gang vi nærmer os noget, som muligvis kunne være lidt ubehageligt, skynder vi os at gå den anden vej, lægger låg på og vender os væk for at lede efter behagelig ting i stedet. Det giver en stress og årvågenhed, som om vi altid skal være på vagt for noget. Det skal vi ikke.

Så kig op og se det du frygter eller dit barn frygter lige ind i øjnene. Måske endda giv det et mentalt kram. Lad det være velkommen i dit liv. Alle følelser er velkomne.

Følelserne komme og går. Ingen af dem varer for evigt, hverken de behagelige eller de minde behagelige.

Så kig op og hils dem alle velkommen. For det er ok at have det sådan.

 

 

10/10 2017

Kender du det? At du ikke har tid til at modtage hjælp? Eller ikke kan overskue det. Eller ikke har lyst til det, fordi det rammer noget svært inden i dig.

Der kan være mange grunde til ikke at modtage hjælp, når man egentlig har brug for det. Rigtig ofte er vi ikke helt bevidste om, hvorfor vi ikke tager mod den hjælp, der er lige der foran os. En ven, der tilbyder et rundt hjul, mens vi kæmper videre med det firkantede hjul.

Vi kan blive så fokuserede på målet, at vi ikke får kigget op på den, der står ved siden af os.
Eller vi kan blive så flove over at bruge det firkantede hjul igen og igen, at vi dukker nakken og lader som ingenting.
Det kan være for svært for mange at erkende problemet eller nederlaget eller svagheden eller den manglende kompetence, eller hvad det nu måtte opfattes som hos dig, fordi det gør så ondt.

Men hvad nu, hvis det slet ikke er en svaghed at tage i mod hjælp?

Hvad nu, hvis det rent faktisk er en styrke at erkende dine grænser og en fantastisk bevidsthed om, at der findes andre, som har mere viden på lige dette område, end du har? En viden, som du kan bruge og blive stærkere/klogere/bedre til noget af.
Og at det, at tage i mod hjælpen, kan gøre noget godt for dig og dine nærmeste i fremtiden.

Hvad nu, hvis det rent faktisk er en styrke at tage i mod hjælpen eller vejledningen eller undervisningen.

Det handler om at stoppe op og løfte blikket. Se dig omkring. Vær ærlig overfor dig selv og dine nærmeste.

Hvad er det, vi har har gang i lige nu. Går det godt, med det her firkantede hjul, som vi er blevet så vant til at bruge. Eller er der faktisk andre muligheder. Og tør vi tage skridtet ud og ændre på tingenes tilstand?

Det er op til dig  🙂

 

 

29/9 2017

I denne uge er jeg på overvældende vis blevet mødt fra flere kanter af forældre, der oplever, at deres børn, som lige er begyndt i 0.kl. græder i skolen. De er kede af det og utrygge ved aflevering, eller måske i løbet af hele dagen.

Disse forældre føler sig hjælpeløse over en situation, de ikke er vant til, og som de ikke føler, de får hjælp til. Siden dagpleje eller vuggestue op til børnehave og nu skole er antallet af voksne, der har et øje på vores børn drastisk minimeret år for år. Dette er ikke en kritik af folkeskolen! Der findes et hav af fagligt dygtige og socialt engagerede lærere. Det er bare en tør konstatering af, at der ikke er den samme hjælpende hånd længere, når man står med et skolebarn i stedet for et børnehavebarn.

Men hvad gør vi for at hjælpe børnene til en god skoledag.

Her er en liste over tips og tricks til dig som forældre, der skal hjælpe dit barn.

 1. Dagen før kan du tale med dit barn om morgendagens program. Vær så konkret som muligt, så det er helt tydeligt for barnet, hvad der skal ske. Hvis du ikke kender til programmet, så giv barnet viden om og sikkerhed på, hvem der så ved det, som barnet kan gå til i skolen.
  1. Du kan måske tænke, at dit barn godt ved, hvad der skal ske. Men børn har brug for mange gentagelser, når noget er nyt. Så bare tal med dit barn om det alligevel. De skal nok sige fra, hvis de ikke gider tale mere om det.
 2. Lad barnet lægge tøj frem, som det godt kan lide at have på. Lad barnet vælge noget indhold i madpakken, så der er noget at glæde sig til. Måske tegne en smily på låget.
  1. Det er med til, at barnet opnår nogle positive billeder af, hvad der skal ske. En forventningens glæde over noget rart.
 3. Spids alle blyanterne sammen med barnet. (Eller lad barnet gøre det mens du laver mad.) Lad barnet pynte sin flotte nye skoletaske med reflekser, badgets, perlesnore eller andet, der gør den personlig.
  1. Det giver barnet ejerskab over skoletasken og dens indhold og dermed over de aktiviteter, det skal bruges til. Og det giver jer en anledning til at tale om, hvad alle tingene skal bruges til.
 4. Overblik over dagen.
  1. Vend dit barn til at kigge på tavlen i skolen, så det ved, hvor det skal være, sammen med hvem og hvor længe. Vis dit barn, hvor det kan se, hvornår det bliver hentet. Lærerne plejer gerne at være gode til dette overblik i 0.kl.
 5. Farvel-situationen.
  1. Lad dit barn bestemme, hvor det vil sige farvel. Udenfor skolen, i garderoben, i klassen.

Det giver dit barn fornemmelsen af medbestemmelse og kontrol over situationen.

 1. Skynd dig langsomt.
  1. Brug tid nok til at sige farvel med et godt kram med god øjenkontakt og en sikkerhed i stemmen der siger. ”Nu må du have en rigtig dejlig dag her sammen med XX, som står klar til at lege. Så glæder jeg mig til at høre om YY aktivitet i eftermiddag”. 3 minutter er nok til dette på sigt. I starten skal du forvente af bruge 10 minutter på at dit barn har fundet sig til rette i klassen. Der er sikkert nogle ting, det gerne vil vise dig. Tag dig tid til dette og vis dit barn, at dets nye skoleverden er vigtig for dig.
 2. Bed læreren om hjælp til at trøste og aflede barnet i farvel-situationen, hvis du eller dit barn har svært ved at slippe.
 3. Hav en planlagt aktivitet klar, som dit barn nyder at lave og kan gå i gang med, når du går.
  1. Det fjerner det tomrum et barn ellers kan føle, når den trygge forælder er gået. Hvad skal jeg så nu?
  2. Det er naturligvis barnet, der skal være med til at vælge denne aktivitet.
 4. VIGTIGST AF ALT: HAV TÅLMODIGHED.
  1. Det er bare lidt overvældende for nogle børn at starte i skole. Nogen reagerer den første dag. Andre reagerer pludselig 2 måneder efter skolestart, hvor ”the honeymoon is over”, og hverdagen har slået sig fast med både skole og fritidsaktiviteter. Og oveni det så er solen ved at forsvinde og vandet strømmer ud af himlen.
 5. OG ALLERVIGTIGST AF ALT: TRO PÅ DET!
  1. Tro på, at dit barn kan klare det. Tro på, at skolen bliver god for ham eller hende. Tro på, at I som forældre finder en vej ud af det, der er svært lige nu.

Tænk på alle de andre udfordringer, I har stået i med jeres barn, hvor I har tænkt, at det her, det klarer jeg aldrig, og det går da aldrig over.

Lige pludselig, så har det ændret sig.

 

God fornøjelse og god weekend fra Maiken

 

 

 

24/9 2017

Jeg mødte i dag en bekendt, som mormor til 9 børn. Jeg er som bekendt mor til 3, som jeg har født og bonusmor til en. At det hedder ”bonusmor” er i øvrigt hendes valg. Hun synes, det lød mærkelig kunstig og umenneskeligt med papmor og en stedmor er ond. Men ”bonus” derimod, det var lige, hvad det var. En meget sød bemærkning fra en 7-årig pige, der varmede mit hjerte.

Nå, men vi sad og spiste frokost, mormoderen og jeg, mens mine børn rendt rundt og forsøgte at spise, mens de også lige skulle nå at irritere hinanden og bestemme, hvem der måtte skænke op, hvilken form maden skulle skæres ud i og for alt i verden have noget der var bedre end det andet barn. Uanset smagløg og mavestørrelse! Så siger denne mormor, de kloge ord.

”Ind i mellem tror man, at den eller den adfærd hos et barn er helt hen i vejret og det ene eller det andet barn er virkelig udfordrende at være sammen med. Så møder man nogle andre børn. Og så gør de nøjagtigt det sammen. Det er da befriende! Og bekræftende for, at sådan er børn så bare. Det er der ikke noget mærkeligt i.”

 

Det fik mig til at tænke på, at det lige netop er helt almindeligt, at vi oplever udfordringer i opdragelsen af vores børn. Det sker i alle familier. Som i ALLE FAMILIER! Også de kongelige!

For det er børnenes måde at lære på. De lærer gennem diskussioner og konflikter med hinanden og med os voksne, hvilken adfærd, der fører til hvilken reaktion fra omverdenen. De lærer egne grænser at kende. De øver sig i at sige fra og til og i at mærke forskellen. Og det er lige, som det skal være.

Og den viden kan egentlig hjælpe mig til at tage uroen ved bordet, fra ungerne der kappes, med lidt mere sindsro. De er ikke uopdragne. Jeg har ikke gjort noget forkert. De er helt normale. Og jeg er en helt almindelig mor.

Det er nu en meget rar tanke 😊

 

17/9 2017

Har du haft en god weekend?

Det har jeg!

Jeg har været på tur med min mand. Bare ham og jeg i det meste af tre dage. Hotel, middag, biograf, samtaler, der ikke bliver afbrudt, morgenmaden serveret i lækre omgivelser, gåtur med nye opdagelser.

Det er noget af det, vi er stolte af i vores ægteskab. At vi holder hinanden fast i at skabe de her åndehuller for os selv og hinanden. For det kræver det at have børn. Det kræver, at vi gør noget godt for os selv og hinanden. For det er et hårdt arbejde at opdrage børn. Det er det! Virkelig! Fedt, men hårdt.

Dårlig samvittighed over for børnene? NEJ!!

Og børnene! De har haft en fantastisk weekend væk fra mor og far. De har haft det som blommen i et æg hos deres bedsteforældre. De har fået oplevelser, som de ikke ville have haft, hvis vi ikke var taget afsted. De har været ude i verden og drage nye erfaringer. Erfaringer med at overnatte ude hos andre, se noget andet end dagligdagen, spise lidt anderledes og være på opdagelse alene (sammen med søskende). Det er alt sammen med til at hjælpe et barn til at blive mere selvstændigt og give det mod til at prøve andre ting. Måske sove hos en veninde eller drømme om at lære at kunne noget nyt eller våge at låne en bog med et højere lixtal.

Så fra både mit faglige og personlige perspektiv er en weekend som denne fuldt ud WIN – Win 😊

 

12/9 2017

Jeg faldt her på facebook over en video, der handlede om, at vi mennesker kommer til at fokusere på den lille fejl i den større mængde af korrekte svar. En mand skrev nogle regnestykker op på en tavle. Og det ene af dem var forkert, mens de andre var rigtige. Og alle de tilhørende bemærkede det forkerte svar og ikke alle de rigtige. Dem tog de for givet.

Det var måske en lidt klassisk sukkersød video, som jeg egentlig er træt af. Men der er noget sandhed i den. Jeg har tit bemærket, at de negative ting, der sker i vores liv, ofte kommer til at fylde meget mere end de positive ting. Altså at 3 negative fylder mere end 3 positive. At 3 bekymringer fylder mere end 3 glædelige forventninger. At tre dårlige løbeture fylder mere end 3 gode løbeture. At et skænderi med kæresten eller børnene tager mere energi end den energi, der opstår af en dag uden skænderi. Og jeg kunne blive ved.

Jeg kan undre mig over hvorfor det er sådan. Og irritere mig over det. For det er da ikke retfærdigt! Det er ikke sådan det skal være!

Der findes gode forklaringer på, hvorfor det er sådan. Der er et element af overlevelsesmekanisme i det. At finde forhindringer og trusler, som er til fare for os, og som derfor skal fjernes. Dette er en basal proces i vores hjerner. Dertil kommer, at vi kan have lært det af vores nærmeste igennem opvæksten. Altså at det er en lillært adfærd, at være fejlfinder og tale om det dårlige, der sker. De er ofte mere spændende end at tale om gode nyheder. Og så ligger der noget jantelov henover det, idet at vi helst ikke må fremhæve os selv og vores succeser. Det kan få os til at fremstå som om vi er overlegne og selvglade.

Uanset, så har jeg et ønske om et ønske om at gøre modstand mod det. Gøre modstand mod det forhøjede fokus på de negative oplevelser.

For jeg ser, at ligesom det kan være et element i en helt almindelig livsførelse, så er det også ofte en del af børn og voksnes tendens til ængstelse og depression. Det forøgede fokus på de knap så gode oplevelser, kan være med til at danne en nedadgående spiral for nogle på en måde, så deres livskvalitet forringes. Så de ikke længere er i stand til at få øje på de gode ting, der også sker. At de overvældes af tristhed og fordrejede negative forventninger til sig selv, egne kompetencer, oplevelser. Og det præger relationen til andre mennesker, for hvem de også har negative forventninger. Derved kan der opstå depression og angst. Og dette sker hos både børn og voksne.

Jeg mærker også selv, at det er svært. Jeg mærker, at jeg nogle gange skal gøre noget ekstra aktivt for at kigge på og tale om det gode i en situation, frem for at bemærke det dårlige.

Eksempelvis var jeg til træning i aften og den første halve time var sjov og energisk, og jeg mærkede, at jeg smilede indeni. Den anden halvdel var knap så god. Instruktøren var lidt idéforladt og musikken var dårligere. Og bagefter i omklædningen tog jeg mig selv i at omtale den sidste halvdel af timen. Jeg kunne mærke, at den fyldte mere end den første halvdel gjorde. Hvorfor det? Det gjorde mig irriteret. Så jeg besluttede mig for at sige noget om den første halvdel. At præge min hjerne til at huske, hvad det var, jeg synes, var fedt ved den første halvdel. Og det virkede! Jeg kunne mærke irritationen begynde at forsvinde og glæden, jeg havde oplevet i starten af træningen vende tilbage.

Prøv det! Finde de ting, der er gode i din hverdag. Læg mærke til dem og omtal dem for de mennesker, du er sammen med. Lad dem få fylde. Lad det positive vinde 😊

 

12/9 2017

Perfektionisme

 

Jeg har taget en beslutning i denne uge. En beslutning om at være perfektionistisk.

Jeps!

Jeg vil søge perfektionisme i så mange gøremål, som jeg kan i løbet af min dag.  Jeg vil forsøge at ramme perfekt, gøre tingene fuldbyrdede, følge opgave til ende, lede efter andre og bedre måder at være mig på.

For hvad er perfektionisme egentligt.

Det er en stræben efter at gøre det bedste, jeg kan. Og det er vel et meget hæderligt mål.

Er det ikk´?

Jeg ser det (ikke kun, men også) som en stræben efter at være den bedste til noget.

At gøre det, jeg ved, er det rigtige at gøre.

Forsøge at leve efter mine idealer og ikke lade mig slå til tåls med at gøre det ok, middelmådigt eller halv godt.

Det gør sig gældende i alt fra at gøre lidt ekstra ud af aftensmaden til at leve mere økologisk og være den bedste psykolog i byen. Det handler for mig om, at jeg ikke hopper over hvor gærdet er lavest.

Jeg har ofte sagt til mig selv, at ”det er da godt nok”. ”Det er fint nok nu”. Jeg har været lidt skræmt af at skulle være perfekt og har set lidt ned på dem, som var de bedste til noget. De skræmmer mig, perfektionismen skræmmer mig. For med perfektionisme følger også ofte høje forventninger. Fra en selv og fra andre.

Men i virkeligheden giver det også den bedste følelse, når jeg ved, at jeg har givet den en ekstra skalle, og jeg kan lide det, der kom ud af det. Så bliver jeg stolt af mig selv! Og det må man godt være! Man må gerne være stolt af sig selv og sit produkt og smile glad og sige tak, når folk roser en for det.  Eller når man roser sig selv og mærker den rare fornemmelse af selvværdet, der blomstrer.

Omvendt møder jeg ofte piger i min klinik, som bøvler med for meget perfektionisme. At deres higen efter at være den bedste til et fag (eller ofte alle fag), er med til at presse dem, så de får ondt i maven og ikke kan sove om natten og ikke har tid til vennerne. At de presser sig selv til det yderste på så mange områder i deres liv, at det forringer deres livskvalitet. Det er naturligvis ikke der, vi skal ud.

Vi skal være der, hvor vi gør vores bedste og oplever en tilfredsstillelse ved det. Jeg er ikke den bedste til alt, hvad jeg gør. Og jeg bliver det heller aldrig. Det gør ingen. Og det er ok. Det er lige, som det skal være.

Det handler for mig ikke om, at jeg skal være bedre end andre. Det handler om, at jeg skal være den bedste udgave af mig selv, som jeg kan.

Den respekt vil jeg give mig selv. At jeg tager mig selv alvorligt nok til at give den en ekstra skalle. Det fortjener jeg.
Det fortjener alle!

Så vi skal lære vores børn at give den en ekstra skalle, når vi kan se, at her er et område, hvor de kan vokse og udvikle sig. Det skylder vi os selv, og det skylder vi vores børn. Ellers er det jo bare spildte talenter.

Jeg møder forældre, som er bange for at presse deres børn og sætte for høje forventninger, som børnene bukker under for. Og det er også en helt reel bekymring!

Jeg har bare også lyst til at skubbe på fra den anden side og tale for, at vi godt må være stræbsomme i vore gøremål. At vi godt må stille krav til os selv og hinanden om, at vi gør vores bedste. For os selv og for hinanden.

Så jeg vil nu stræbe efter 100%. Og det vil jeg øve mig på i forskellige små gerninger i løbet af min dag. Jeg er allerede begyndt. I dag blev det cykelturen i stedet for bilen til morgen. Og en tålmodig og venlig mor til morgen på trods af kun 5 timers søvn. Og i aften nåede jeg lige at stramme ballerne an til sidst i træningen i stedet for at slappe af det sidste kvarter, som jeg ellers godt kunne finde på. Og det føles ikke så skræmmende at søge perfektionisme og stræbsomheden, som det plejede at gøre. At gøre noget ekstra. Følelser ændres, når vi udfordrer dem. Det føles rart.

Forandring og udvikling er på vej. Der er noget i luften. Det kan jeg mærke 😉

Jeg vil meget gerne høre om dine erfaringer med at være stræbsom i din hverdag. Hvor gør du dig umage for at være den bedste udgave af lige netop dig?

 

 

6/8 2017

Da jeg startede som selvstændig, tog jeg første skridt på en rejse, jeg ikke kendte endemålet på. Jeg trådte ud i intetheden og stolede på, at min intuition var rigtig, selvom det kildede mere end rigeligt i maven. Jeg kunne mærke en sikkerhed i mig selv på, at det her, det skulle nok blive godt.

Jeg vidste noget om, hvor jeg ville hen. Men jeg vidste også, at jeg gerne ville lade mig flyde med og rive med af de strømninger, jeg ville mærke, på min vej fremad.

Og det har jeg gjort.

Nu står jeg her og har en blomstrende klinik med søde børn og forældre, der hver dag inviterer mig ind i deres liv. Børn og voksne, som på den ene eller anden måde er stødt på forhindringer, de endnu ikke kender løsningen på. Sammen arbejder vi os hen mod, at de kan få sig den hverdag, de går og drømmer om.

Og jeg elsker det.

Det er den bedste beslutning, jeg har taget som psykolog.

Og rejsen, den kører stadig derudaf. Den er slet ikke slut endnu. Faktisk er den kun lige begyndt.

Jeg oplever hele tiden nye ideer komme til mig. Nye udfordringer. Nye succeser. Ting der lykkes og bliver, som jeg drømte om.

 

Jeg har besluttet mig for at dele mit liv med jer.

Jeg har lyst til at skrive og starter nu på en slags dagbog. Jeg tror, den kommer til at være et billede af, hvordan mit liv former sig. På godt og ondt, og i klinikken såvel som derhjemme. For det hele hænger sammen. Karriere og familieliv kan ikke adskilles.

Jeg ved ikke, hvor det ender om et år. Hvad jeg har fået skrevet om. Hvor jeg står. Det glæder jeg mig til at finde ud af.

Håber du vil følge med på min rejse.

Måske begynder du selv at lægge mærke til, hvilken rejse du er på i dit liv, lige netop nu. For vi er alle undervejs. Et eller andet sted hen. Det bliver spændende at se, hvor det fører hen.