Gruppe til unge i familier med kræft eller anden alvorlig sygdom

Gruppe til unge i familier med kræft eller anden alvorlig sygdom

Denne gruppe er henvendt til dig, der er i alderen 14-18 år, og har en forælder eller en søskende, der er ramt af en alvorlig sygdom. Ofte vil det dreje sig om kræft, men det kan også være andre sygdomme, som giver dig nogle tanker og følelser, som du har svære at forholde sig til.

Måske kan du mærke en lyst til at møde andre unge, som står i en tilsvarende situation.

At gå i gruppe hos mig er at få et sted, hvor du kan finde ro i dig selv

Det vil sige:

  • Et sted, med fokus på dig

  • Et sted, hvor du kan tale med åbenhed i fortrolighed

  • Et sted, hvor du kan møde andre i samme situation som dig

  • Et sted, hvor du både kan græde, skælde ud og have det sjovt

Pernille fortæller:

Jeg har faktisk altid været god til at tale om kræft med begge mine forældre, min kæreste og mine veninder. Og er alligevel meget taknemmelig for også at have haft en neutral person at tale med. En der kunne forholde sig til min situation udefra uden følelsesmæssig involvering. På den måde fik jeg et andet syn på, hvordan jeg skulle forholde mig til min syge far og samtidig være ung og have en normal hverdag i gymnasiet. Det giver bare så meget at snakke med en udefra om de helt almindelige problemer og uenigheder, som man har med sine forældre, når man er ung. For de er der også, selvom én af forældrene er syg. Oftest har man i hovedet, at man vil skåne sine forældre for denne diskussion.

Derfor fandt jeg stor trøst i at komme ud med mine frustrationer hos en neutral person, som gav mig nogle helt konkrete redskaber, jeg kunne arbejde med.

Du får hos mig.

Et gruppeforløb med 5-10 andre unge fra ca. 14-18 år, som også har en mor eller en far eller måske en bror eller en søster med kræft eller en anden alvorlig sygdom.

8 gruppemøder af 2½ timer fra januar til april 2017.

Vi mødes i mine dejlige lokaler i Toldboden, hvor vi starter med at “lande” med en lun bolle og noget at drikke.

 

At dele din historie kan være svært.

I gruppen taler vi hver gang ud fra det, som I bringer på banen. Det som du eller en anden har brug for at snakke om. Det, som presser sig på for at blive hørt og set på.

Jeg vil også hver gang bringe et samtaletema i spil. Det kan være Tillid til fagfolk, Hverdagens forandringer, Beskeden om kræft, Frygten for døden  eller At finde glæde i hverdagen.

Vi skaber sammen en stemning, så der er plads til dem, som ønsker at sig noget og plads til dem, der har brug for bare at være stille og lytte. Det kan være svært at forestille sig at tale om noget af det, der gør allermest ondt med fremmede mennesker. Det er der, jeg kan hjælpe dig på vej, så du får en god oplevelse.  Og på kort tid vil de andre ikke længere føles som fremmede for dig.

 

At finde roen i dig selv.

Det betyder, at vi arbejder med mindfulnessøvelser, som vil træne dig i at mærke og registrere dig selv, dine følelser og din krop. Mindfulness anvendes til at finde et nærvær med sig selv og dernæst også med andre. Det giver et nærvær mellem dig og dine venner og familie, fordi det styrker din evne til indføling, rummelighed og ro og mod til at være den, du er.

Hver gang vil vi starte og slutte med en guidet mindfulnessøvelse. Og du vil modtage instruktioner og informationer om lydfiler, så du kan fortsætte mindfulness træningen derhjemme.

Praktiske deltaljer: 

Vi mødes 8 gange hveranden onsdag fra kl. 17.30-20.00 i lige uger startende onsdag d. 11. januar og med sidste gang d. 19. april.

Alder: Denne ungegruppe er for unge fra ca. 14 til 17 år.

Pris: 20 timers gruppeforløb i 4 måneder for unge koster 4000 kr. som betales ved tilmelding til gruppen.

Har du søskende i et gruppeforløb giver jeg 15 % rabat til den yngste af jer.

Har I en sundhedsforsikring, kan de ofte betale. Kontakt dem med det samme i dag.

Kommer I langvejsfra, er der mulighed for at sidde og vente i ro og fred med en kop friskbrygget kaffe og en bog. Eller tiden kan bruges til en gåtur ved Søndersø, der ligger 5 minutters gang fra klinikken.

Er du interesseret i dette til dig selv eller dit barn kontakter du mig på telefon 6160 3976 eller mail psykologmaikenlund@gmail.com og aftaler en tid til en gratis forsamtale. Her vil vi snakke om, hvad hvordan jeres situation ser ud, hvem der er syg og hvem, der gerne vil være med i gruppen. Det er ofte vigtigt for børnene, at jeg har kendskab til deres familie. Så føles det ikke så skræmmende og fremmed at starte i gruppen.

Vil du gerne vide mere, eller tilmeldes et forløb, er du velkommen til at skrive til mig her: