Parterapi

Parterapi

Vil du lære at tale med din partner uden at komme op og skændes om alle mulige småting?

Ville du ønske, at din partner spurgte mere ind til, hvordan du har det?

Drømmer du om et parforhold med mere nærhed?

Savner du et rigere sexliv, og en følelse af at være forelsket igen?

Er du utryg ved din partners måde at reagere på, når I er uenige?

Det er hårdt!

Vi har alle konflikter og udfordringer. Det er helt normalt. Faktisk sundt! De lykkeligste par er dem, der har nogle konflikter i ny og næ. Par, som formår at tale om det og løse det igen. Finde hinanden igen efter et skænderi. Ikke lade en uenighed bestemme, hvordan vi har det med hinanden overordnet set.

Der er par, der går lige til stålet og udfordrer hinanden. Par, som skændes meget og højlydt. Har store følelser og siger, hvad der generer dem. Let kommer op og skændes!

Hos andre er der mere sådan en larmende tavshed. En tavshed af ting, der ikke kan røres, ikke kan tales om. Tabubelagte emner. Par, som er lammet af frygten for at skabe konflikter, som vil skabe afstand og mere tavshed. Så kan det føles mere sikkert ikke at bringe emnet i spil.
Oftest er den ene mere udfarende og talende end den anden. Og det er der i det mellemrum, konflikterne og afstanden opstår. Der hvor vi ikke formår at række ud og tale til vores partner. Enten af frygt for konfrontation eller af frygt for afstand.

Det er to sider af samme sag. Men det er det, som er så svært at forstår, når man står midt i orkanens øje og enten mærker stilhedens larm eller stormens rasen.

Parterapi handler om at finde ind
til det usagte i jeres konflikter.

At finde ind til, hvad der er trigger for jer, og hvordan I kan finde nye måder at tale sammen på.

Mange oplever det som om, at de ikke direkte har talt om noget nyt hos mig i samtalen, men føler alligevel de er blevet meget klogere på deres konflikter. De har lært hvordan uenighederne kan håndteres på en mindre anspændt måde med meget mere forståelse og evne til oprigtigt at lytte til hinanden. Det handler om at lære sig selv og sine egne reaktioner bedre at kende.

Vi skal sammen finde frem til, hvad der sker med jer, når I rammes af følelser så stærke, at I kommer til sige eller gøre ting, I slet ikke havde villet. Og hvad er det, I mærker indeni, når det sker? Hvordan har I brug for at blive mødt af jeres partner, når I har det så svært?

Teoretisk er jeg som psykolog funderet i Emotionsfokuseret Terapi med par (EFT) skabt af Sue Johnson. Jeg får løbende mere uddannelse og supervision fra de skarpeste spidser indenfor EFT. Så jeg hele tiden kan give jer det bedste resultat.

Parforhold handler om kontakt

Jeg kan hjælpe jer med at genskabe kontakten, og få glæde i hverdagen igen.

BOOK JERES TID HER.