13/1 2018

13/1 2018

 

“Det virker jo ikke!”

 

En mor indrømmede for mig, at hun havde siddet ved sidste samtale og nikket pænt, mens hun havde tænkt, “Ja, ja, det er meget fint, det du siger Maiken. Men det kommer ikke til at virke”.

Det vi talte om var, hvordan hun sammen med sin datter kunne få en mere rolig morgen, uden skænderier og skynden-på datteren og dermed en bedre start på dagen for dem begge.

 

Jeg foreslog hende at lave en morgenskema sammen med sin datter. På skemaet skulle stå, hvad pigen skulle gøre og i hvilken rækkefølge og hvor henne. Og datteren skulle være med til at bestemme det. I samarbejde med moren.

 

Det gjorde de og moren kom overrasket og glædestrålende tilbage og fortalte om, hvordan de bare havde hygget sig de seneste morgener. Datteren havde taget ansvaret for sine gøremål og moren have taget ansvaret for at lade datteren passe sin morgen selv.

 

 

 

FANTASTISK!

 

Det er bare en dejlig besked at få.

Og jeg ved det jo. En synlig struktur og ansvarsfordeling giver en godt samarbejde mellem børn og forældre. Alle vokser af ansvaret og mærker glæder i den gode relation.

 

Hav en god morgen, allesammen derude i landet 🙂

 

Her er et billede af vores morgenseddel til børnene i vores familie. Den lavede jeg vist, da de tre mindste var 2 år, 4 år og 6 år.