Den dejlige fornemmelse af at sætte et flueben!

Den dejlige fornemmelse af at sætte et flueben!

Jeg elsker at lave lister og sætte flueben.

Det giver en tilfredsstillelse at kunne se, hvad jeg har fået lavet og hvor langt jeg er nået! Nogen gange kan jeg finde på at lave en liste med tingene, jeg allerede har lavet bare for at får lov til at sætte fluebenet!! Skønt!! Ja, måske er det lidt fjollet.

Det går så stærkt det hele. Og jeg kan hurtigt glemme, hvad der skete i morges eller var det i sidste uge. Så det at sætte et flueben henter mig ned til nuet, og jeg mærker, hvor jeg er lige nu. Og dermed også hvor jeg er i forhold til min verden, min familie, mine ønsker og drømme for livet. Jeg laver mange lister, som ikke færdiggøres, men som alligevel er med til at gøre mig mere bevidst om, hvad det er, jeg gerne vil med det hele!

Der sker noget i os, når vi tager os tid til at sætte os ned og tænke over noget. I stilhed! At det ikke er noget, der sker samtidig med, at vi ser på datteren spiller håndbold eller det sidste afsnit af Bedrag kører over skærmen eller bare hører musik. For al den lyd forstyrrer din indre klokke. Vi bliver afbrudt i vores tankerække og kan ikke færdiggøre sætningerne i hovedet.

Hvis vi giver os selv bare 5 minutter til at lytte til vores egne tanker og bare lige stå og trække vejret helt ned i storetåen. Så kan vi mærke os selv meget bedre. Vi får kontakt til de følelser og tanker, der ligger bagved hverdagens trummerum og finder ind til det, der tæller.

Det kan være du tænker, det kan hun sagtens sige! Jeg har ikke et sekund alene for mig selv hele dagen. For slet ikke at tale om 5 eller 10 minutter til bare at stå og glane!

Men det vil jeg gerne udfordre dig på!

Jeg tror på, at du kan finde 5 minutter hver dag, hvor du kan være helt uforstyrret. Måske i bilen på vej hjem fra arbejde. Sluk for radioen og tage nogle dybe vejrtrækninger, men du mærker roen sænke sig i din krop og i dine tanker. Mens du skræller kartofler, som ikke kræver den store tankevirksomhed. Luk døren, sluk fjernsynet, lad familien vente lidt og bare mærk, hvordan vejret går ind og ud af din krop. Og hvis det eneste sted, du kan være alene, er på toilettet. Så er det der, du gør det! Der er ingen, der opdager, at du er væk et par minutter længere end vanligt. Hvis de gør, så vil det måske bare give lidt ekstra opmærksomhed på, om du er ok med maven ;O).

Min pointe er, at vi alle kan skabe lidt rum til at trække vejret, mærke hvor vi står og høre vores tanker til ende. Så mit spørgsmål til dig er:

Er du der, hvor du gerne vil være??

Da jeg valgte at blive selvstændig og skabe mit eget lille psykologiske univers her, satte jeg et ordentligt flueben ved en stor drøm! Jeg havde længe drømt om og håbet på og planlagt det her flueben. Taget et skridt frem og så trukket mig tilbage igen. Om og om igen. Men da jeg så endelig blev stående fremme og sagde det højt ud til verden, kunne jeg mærke en lettelse i mig. Og en styrke i at stå ved det, jeg ønsker, og den jeg er! Fantastisk følelse. Og nu har jeg det bedste job i hele verden! Et stort fedt flueben lige der!!

Hav fokus på dit mål i horisonten

Flueben kan have mange størrelser. De er ikke alle af så stor og afgørende karakter. Mine flueben i dag har været af mere praktisk karakter som at rydde op, sende en pakke og forberede noget aftensmad. Ting der skal gøres, og som får mig til at smile over igen at sætte et flueben ved noget. At færdiggøre noget. Så det ikke skal hænge på min to-do liste og give mig dårlig samvittighed. At sætte fluebenet giver mig ro i maven og en sikkerhed på, at jeg også kan klare andre og større opgaver her i livet.  Hver gang jeg gør noget, der fører mig fremad i store eller små skridt, føler jeg mig lidt stærkere og lidt mere modig til næste flueben.

Det har en stor betydning for os af tømme hovedet og lasten for to-dos. For det fylder og giver en uro over at være bagud. At sætte flueben derimod betyder, at jeg handler efter min plan. At jeg gør noget godt for mig selv. At jeg får plads til at vælge hvilke andre to-dos, der skal have opmærksomhed i min hverdag og i mit liv.

Hvilke flueben venter på dig i dag?

Hvilke flueben vil du have vinget af inden året er gået?

Eller til næste år?

Sæt et flueben på din liste!!