Søskende

Søskende

Børn med psykiatriske diagnoser og andre vanskeligheder

Når et barn i en familie har nogle vanskeligheder, som besværliggør hverdagen for barnet, og muligvis har fået stillet en diagnose, kan der være brug for hjælp til at finde en måde at tale om dette på for hele familien.

Det er ofte en svær opgave at være forælder i en sådan situation, hvor der er flere børn med forskellige behov.

Og jeg oplever, at mange forældre har brug for hjælp til dette. Hvad skal du sige til dit barn, som har fået stillet en diagnose? Hvad skal du sige til barnets søskende? Hvordan balancerer I hverdagen, så der tages hensyn til alle parter i hele familien?

Ligeledes kan et barn have brug for hjælp til at tale med sine forældrene om det, som barnet oplever er svært.

Fra barnets perspektiv! For barnet har sin egen opfattelse af, hvordan verden ser ud fra hans eller hendes synspunkt. Og jeg kan hjælpe med at finde det rette fokus for jeres familie. At mødes på midten i forståelse for hinanden, hvor de voksne er voksne og barnet er barn, og alles perspektiver har lige stor værdi.

Det kan også være, at der er søskende, som har lidt svær ved at forstå, hvad det er der sker.

Hvorfor der bliver taget ekstra hensyn på den ene eller den anden måde. Det kan udmunde i jalousi og komme til udtryk som tristhed, raseri eller andre former for mistrivsel hos den søskende, som ikke er direkte berørt at problematikken. Men i en familie er alle berørt på den ene eller anden måde.

Jeg kan være med til at tale med dig og dine børn om, hvad det er, der sker i jeres familie lige nu, hvorfor det sker og hjælpe med at finde veje til en forståelse for hinanden.

Kontakt mig på mail eller mobil for en gratis og uforpligtende samtale. Så kan vi sammen finde ud af, hvilket forløb, der er det bedste til lige netop dit barn og jeres familie.

Psykolog i Viborg

Vil du gerne vide mere, eller tilmeldes et forløb, er du velkommen til at skrive til mig her: